Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Krauze: Partijām jau sen bija laiks vienoties par jauno valdību

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Partijām ir jāvienojas par valdību, turklāt sen jau bija laiks to izdarīt, uzskata Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

"Tas ir nepieņemami, cik tas ir ievilcies," aģentūrai LETA pauda Krauze.

Viņš teica, ka ZZS ir gatava atgriezties pie sarunām par valdību, bet nekādā gadījumā nevarēs piekrist, ja turpmākajās diskusijās darba kārtībā atgriezīsies Jaunās konservatīvās partijas priekšlikums par valsts un pašvaldību uzņēmumu privatizāciju.

Taujāts par iespējamiem premjera kandidātiem, Krauze atbildēja: "Nedomāju, ka man prezidentam būtu jāiesaka kandidāti, jo viņam pašam jāizvēlas." Viņš piebilda, ka ir tikai dažas iespējas - izvēlēties kandidātu "no malas" vai dot iespēju izveidot valdību nākamajai partijai, proti, "Attīstībai/Par!".

Kā ziņots, Vējonis atsauks politiķa Gobzema nomināciju premjera amatam. Vējonis pēc tikšanās ar Gobzemu žurnālistiem sacīja, ka sagatavos rīkojumu par nominācijas atsaukšanu, kā arī sāks konsultācijas ar partijām.

Prezidents Gobzemu premjera amatam nominēja 26.novembrī. Vējonis Gobzemam deva divas nedēļas laika, lai viņa veidotā valdība varētu iegūt vairākuma atbalstu, būtu zināmi ministri un jaunās valdības paveicamie galvenie darbi. Gobzemam izveidot valdību nav izdevies.

Gobzems bija otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģināja izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam. Taču pēc nedēļu ilgiem JKP centieniem vienoties par iespējamo Bordāna valdību un tās darbiem vairākas partijas nolēma izstāties no šīm sarunām. Ņemot to vērā, prezidents Bordāna nomināciju atsauca.