Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Sasildi Ziemassvētkos: Atbalstām SOS ciematu labdarības akciju

APSVEIKSIM SIRSNĪGI. Dziedātāja Ance Krauze un māksliniece Līga Ķempe pie kopīgi radītā mākslas darba – Ziemassvētku labdarības apsveikuma atklātnes – aicina atbalstīt SOS bērnu ciematos dzīvojošās ģimenes un bērnus © Publicitātes foto/ Ilmārs Znotiņš

«Ikviens var palīdzēt bērniem nonākt ģimenē un drošās mājās, atbalstot SOS bērnu ciematu ģimenes,» aicina Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone, atklājot SOS bērnu ciematu labdarības kartīšu projektu Ziemassvētku brīnumu gaidot… Mākslinieku, aktieru, dziedātāju radītās Ziemassvētku atklātnes sveiks mūs svētkos, bet ienākumi no kartīšu iegādes tiks ziedoti labam mērķim – SOS bērnu ciematiem.

SOS bērnu ciematu labdarības kartīšu projekts Ziemassvētku brīnumu gaidot… jau rit pilnā sparā. Projekta gaitā radītie mākslas darbi pārtaps labdarības Ziemassvētku kartītēs, lai atbalstītu SOS ģimenes, kurās aug savu vecāku gādību zaudējušie bērni. Kartītes no decembra var iegādāties labdarības veikalā SOS bērnu ciematu mājaslapā sosbernuciemati.lv, Latvijas pasta tīmekļa vietnē pastabalodis.lv un Jāņa Rozes grāmatnīcās visā Latvijā. Projektā iesaistījušies SOS bērnu ciematu draugi - SOS bērnu ciematu patronese Iveta Vējone, tirdzniecības centra Spice direktore Iveta Lāce, mūziķe Ance Krauze, mūziķis no ekoloģiskās mūzikas orķestra Ducele Arnis Veisbārdis, mākslinieki Artūrs Blušs, Elga Grīnvalde, Elita Patmalniece, Evija Timma-Novika, Saeimas deputāte un mūziķe Evita Zālīte-Grosa, aktieris Ģirts Liuziniks ar dēlu Evertu Liuziniku, māksliniece Ieva Bondare, māksliniece Līga Ķempe, Paulig Coffee Latvia valdes locekle Margarita Aļabjeva-Vaišļa, mākslinieks Māris Upzars, aktieris Varis Vētra ar dzīvesbiedri Sanitu Vētru, māksliniece Vivjena Maria Staņislavska, māksliniece Zane Balode un grāmatu autore Zane Zusta. Visas radošās personības ir radījušas Ziemassvētku labdarības atklātnes, kuras var iegādāties un nosūtīt kā apsveikumu draugiem radiem un paziņām, tā atbalstot SOS bērnu ciematu ģimenes. Atklātnes ir gan spilgtas un krāsainas, gan pieklusinātas un apcerīgas - katrs var izvēlēties savam noskaņojumam un pirmssvētku domām atbilstošu apsveikuma atklātni.

«Ziemassvētki ir visjaukākie, vissirsnīgākie svētki, kuros varam iepriecināt un apdāvināt citus, un dāvanas var būt ļoti dažādas. Mēs varam dāvināt lietas un saldumus. Mēs varam dāvināt arī savu laiku, uzmanību un rūpes. Bet mēs arī varam dāvināt iespēju bērniem augt ģimenē - mīlošā un drošā vidē,» saka labdarības akcijas patronese Iveta Vējone. «Mums dažreiz liekas - ja mēs nevaram uzņemt savā ģimenē grūtībās nonākušu bērnu, tad mēs neko nevaram darīt. Tomēr esmu pārliecināta - ikviens var palīdzēt bērniem nonākt ģimenē un drošās mājās, atbalstot SOS bērnu ciematu ģimenes.» Atklātnes bija apskatāmas tirdzniecības centrā Spice, kas arī atbalsta labdarības akciju, un tā direktore Iveta Lāce saka: «Jau pavisam drīz sāksies skaistais Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kas kā allaž saistās ar kopā būšanu, labestību un arī dāvanām. Vislabākā dāvana ir laiks, mīlestība un gādība, ko varam sniegt viens otram. Mums ir patiess prieks līdzdarboties tik sirsnīgā projektā un atbalstīt Latvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju. Lai mūsu radītie darbi silda, iedvesmo un stiprina gan dāvinātājus, gan saņēmējus!»

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un uztur ģimeņu atbalsta centrus un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrus Airi vecākiem vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), divās integrētajās SOS ģimenēs, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 150 bērni un jaunieši no visas Latvijas.