Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Čakša saņem balvu par ieguldījumu HIV izplatības ierobežošanā Latvijā

© Annija Meikšāne, F64 Photo Agency

1.decembrī - Pasaules AIDS dienā - HIV inficēto un AIDS slimnieku atbalsta biedrība "Agihas" tās iedibināto balvu "Glāsts" par nozīmīgu ieguldījumu HIV infekcijas izplatības mazināšanā pasniedza veselības ministrei Andai Čakšai (ZZS).

Kā aģentūru LETA informēja biedrībā, šogad balva "Glāsts" tika pasniegta trešo reizi. Balvai bija izvirzītas sešas nominantes, kuru profesionālais ieguldījums HIV infekcijas izplatības ierobežošanā un tās radītā kaitējuma mazināšanā Latvijā, biedrības skatījumā, ir vērtējams kā ļoti nozīmīgs un izcils.

Balvai bija izvirzītas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas infektoloģijas centrs" HIV/AIDS 6.stacionārās nodaļas vadītāja Gunta Stūre un šī pašas veselības aprūpes iestādes HIV/AIDS 2.stacionārās nodaļas vadītāja Anstasija Šangirejeva, biedrības "Dialogs" sociālo un HIV profilakses programmu vadītāja Agita Sēja, "Baltijas HIV asociācijas" valdes priekšsēdētāja Inga Upmace, Slimību profilakses un kontroles centra veselības organizatore Inga Bulmistre un Čakša.

"Čakša ir pierādījusi savu politisko drosmi un apņēmību, pārvēršot reālos darbos un rezultātos veselības aprūpes plānošanas dokumentos jau sen ierakstītos uzdevumus.

Ir darījusi to konsekventi un pārliecinoši, veidojot ļoti atklātu un uzticības pilnu dialogu ar HIV jomas nevalstiskajām organizācijām. Tas, ka šobrīd Latvijā, ikviens cilvēks, kam diagnosticēta HIV infekcija, uzreiz bez jebkādiem ierobežojumiem var saņemt nepieciešamo ārstēšanu, no sabiedrības veselības viedokļa ir nenovērtējams ieguvums," lēmumu balvu piešķirt ministrei skaidrojis biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Veiķenieks.