Ulmanim piešķir politiski represētās personas statusu

Rīgas domes deputāti šodien nolēma piešķirt politiski represētās personas statusu eksprezidentam Guntim Ulmanim.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Ulmanis dzimis 1939.gada 13.septembrī.

1941.gadā viņš ticis izsūtīts uz Sibīriju, Krasnojarsku, bet 1946.gadā atgriezies Latvijā un dzīvojis Ēdolē pie attāliem radiem, kur sācis skolas gaitas. 1949.gadā viņa tuvinieki atkārtoti tika deportēti, bet pašam izdevies izglābties.

Ulmanis beidzis Latvijas Lauksaimniecības universitāti, strādājis par ekonomistu, strādājis Tramvaju un trolejbusu pārvaldē, bijis pasniedzējs Latvijas Valsts universitātē, pasniedzis tautsaimniecības plānošanu, bijis Rīgas rajona sadzīves pakalpojumu kombināta direktors.

Ulmanis tika ievēlēts par 5.Saeimas deputātu, kur kandidēja no Latvijas Zemnieku savienības.

1993.gada jūlijā Saeima viņu ievēlēja par Valsts prezidentu. Atkārtoti Valsts prezidenta amatā Ulmanis tika ievēlēts 1996.gadā, viņa Valsts prezidenta pilnvaru laiks beidzās 1999.gadā.

2001.gadā Ulmanis izstājās no Latvijas Zemnieku savienības. Togad Ulmanis arī paziņoja, ka atbalstīs Einara Repšes veidoto partiju "Jaunais laiks", bet partijā nestāsies.

2002.gadā Ulmanis piekrita Latvijas Hokeja federācijas piedāvājumam ieņemt 2006.gada Pasaules hokeja čempionāta izpildkomitejas priekšsēdētāja amatu. 2008.gadā Ulmanis tika apstiprināts Latvijas Hokeja federācijas valdē.

Ulmanis šā gada jūnijā tika apstiprināts par politiskās apvienības "Par labu Latviju" valdes priekšsēdētāju. Tiek pieļauts, ka viņš varētu būt apvienības Ministru prezidenta amata kandidāts.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.