Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Kā tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija gatavojas EP vēlēšanām?

© SCANPIX

Gatavojoties nākamajā gadā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" ņems vērā 13.Saeimas vēlēšanu laikā gūto pieredzi, pastāstīja "Cert.lv" vadītājas vietnieks Varis Teivāns.

Tāpat viņš uzsvēra, ka "Cert.lv" iesaistīsies veidotajā vēlēšanu drošības darba grupā.

Teivāns sacīja, ka, gatavojoties EP vēlēšanām, 13.Saeimas vēlēšanu laikā gūtā pieredze ļaus identificēt nianses un drošības procesus vēl robustāk.

Vienlaikus viņš minēja, ka būtiska loma būs arī visu iesaistīto pušu ātrai un efektīvai komunikācijai, kas sekmīgi tika panākta un tehniski pilnveidota šogad notikušo Saeimas vēlēšanu laikā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 61% no "Eirobarometra" aptaujātajiem Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājiem ir nobažījušies par iespējamu manipulēšanu ar kiberuzbrukumu starpniecību gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Savukārt 59% no aptaujātajiem raizējas par ārvalstu dalībniekiem un noziedzīgiem grupējumiem, kuri varētu ietekmēt vēlēšanas.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.