VALDĪBAS VEIDOŠANA: Partijas turpinās spriest par veicamajiem darbiem

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Sarunās par Ministru prezidenta amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) valdības veidošanu partijas šodien turpinās spriest par veicamajiem darbiem.

Valdības veidošanas sarunu piektā tikšanās notiks plkst.10 partijas "KPV LV" Saeimas frakcijā.

Kā ziņots, politiķi neredz lielu virzību piektdien notikušajās sarunās par Gobzema valdības veidošanu, turklāt partijas joprojām norāda uz neskaidrību par pielaides piešķiršanu Ministru prezidenta amatam nominētajam politiķim.

Piektdien partijas runājušas par iespējamo valdības veicamo darbu laika grafiku - katra partija iezīmēja jautājumus, uz kuriem varētu būt galvenais uzsvars jaunajā valdībā, stāstīja Gobzems.

Vairāku partiju pārstāvji norādījuši, ka piektdienas sarunās apkopota informācija par veicamajiem darbiem, taču par nepieciešamajām reformām nepieciešama plašāka spriešana.

Reizē piektdien tapa skaidrs, ka nenotiks iepriekš paredzētā saruna starp Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, sešām 13.Saeimā ievēlētajām partijām un Satversmes aizsardzības biroja (SAB) priekšnieku Jāni Maizīti par pielaižu valsts noslēpumam izsniegšanas principiem. Vairākas partijas norādījušas, ka tāda ir nepieciešama, lai viestu skaidrību par iespēju Gobzemam laicīgi saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" Maizītis paudis, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu.

Kā ziņots, pagaidām iespējamais valdības sastāvs un tas, kuras partijas varētu atbalstīt Ministru prezidenta amatam nominētā Alda Gobzema valdību, vēl nav skaidrs.

Sarunās par iespēju izveidot Gobzema valdību piedalās viņa pārstāvētā "KPV LV", AP, Jaunā konservatīvā partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība, kā arī "Jaunā Vienotība". Visas šīs partijas pauda, ka neredz iespēju veidot valdību ar "Saskaņu".

Valsts prezidents Vējonis devis Gobzemam laiku līdz 10.decembrim, lai panāktu vienošanos par topošo valdību un tās prioritātēm.

Kopumā parlamentā darbojas septiņas frakcijas. No "Saskaņas" Saeimā ievēlēti 23 deputāti, Jauno konservatīvo partiju un "KPV LV" pārstāv pa 16 deputātiem, "Attīstībai/Par!" un nacionālo apvienību - pa 13, Zaļo un zemnieku savienību - 11, bet "Jauno Vienotību" - astoņi.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais