Jakāns pret viņu ierosināto disciplinārlietu vērtē kā "dažu politiķu vēlmi realizēt savas intereses"

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu nepārsteidz pret viņu ierosinātā disciplinārlieta, jo šāda politiķu rīcība bijusi jau iepriekš paredzama. Jakāns lietas ierosināšanu uzskata par "dažu politiķu vēlmi realizēt savas intereses" un iecelt amatos sev vēlamus cilvēkus.

Jakāns aģentūrai LETA sacīja, ka šī rīcība bija jau iepriekš paredzama, jo par VID reorganizāciju bija nolemts spriest nevis ekspertu, bet politiķu līmenī.

Ar rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu Jakāns vēl nav iepazinies. Kā skaidroja VID Komunikācijas daļas priekšniece Agnese Grīnberga, sīkākus komentārus par šo jautājumu VID vadītājs varētu sniegt pirmdien - pēc tam, kad būs iepazinies ar lēmumu par lietas ierosināšanu.

LETA jau ziņoja, ka finanšu ministrs Einars Repše (JL) ir ierosinājis disciplinārlietu pret Jakānu. Disciplinārlieta ierosināta par rupjiem tiesību normu pārkāpumiem civildienesta attiecību izbeigšanā ar diviem VID ierēdņiem, ko FM ir atzinusi par prettiesisku.

Disciplinārlieta ierosināta arī pret VID Personāla un stratēģiskās attīstības pārvaldes Personāla administrēšanas un juridiskās daļas vadītāju Arti Zaļūksni.

Pārkāpumi konstatēti civildienesta attiecību izbeigšanas procesā ar pirmajā tiesas instancē par nelikumīgu žurnālistes telefona sarunu noklausīšanos notiesātajiem finanšu policistiem Vasiliju Kivļonoku un Jāni Laizānu.

"VID darbiniekiem ir jābūt ar nevainojamu reputāciju, lai spētu realizēt caurspīdīgu un godīgu nodokļu iekasēšanas darbu, tādēļ jebkuras nelikumības dienestā ir jāizskauž. Ir nepieņemams, ka valsts pārvaldē strādā krimināli apsūdzēti darbinieki, iestādes vadība ir atbildīga, lai šādi gadījumi netiktu pieļauti. Šo konkrēto gadījumu VID vadība varēja atrisināt likumīgā ceļā, piemēram, uz krimināllietas izskatīšanas laiku vainīgos atstādināt no amata pildīšanas," norāda Repše.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.