Šomēnes Krievijas armijas lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies astoņas reizes

© SCANPIX

Novembrī Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies astoņas reizes, liecina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sniegtā informācija.

Šodien Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā 16 jūras jūdzes no valsts teritoriālajiem ūdeņiem identificēta "Ropucha" klases desantkuģis "Minsk", bet 17 jūras jūdzes no valsts teritoriālajiem ūdeņiem manīta "Stereguschij" klases fregate "Boiky".

Pirms tam Krievijas bruņoto spēku tehnika manīta 24.novembrī, kad netālu no valsts teritoriālajiem ūdeņiem identificēts velkonis un izlūkkuģis.

Tāpat novembrī Latvijas tuvumā manīti citi kuģi, zemūdene un izlūklidmašīnas.

7.novembrī Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" NBS komandieris Leonīds Kalniņš paziņoja, ka Krievijas militārās aktivitātes Latvijas robežu tuvumā nav mazinājušās, taču panikai patlaban nav pamata.

Latvijā

Nākamā gada un vidējā termiņa budžeta sagatavošanā ir noteikts tikai viens prioritārais virziens – valsts drošība. Raidījumā "Kārtības rullis" pirmais atjaunotās Latvijas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis sniedz savu vērtējumu, vai šāds solis ir pareizs.

Svarīgākais