Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Rīgā būs kriptovalūtas vēstniecība

© F64

Šodien Rīgā atklās kriptovalūtu vēstniecību "CryptoCash", kurā ikviens interesents varēs iegādāties kriptovalūtas un saņemt speciālistu konsultācijas par digitālo naudu, informēja "Paybis" un "CryptoCash" vēstniecībā.

"CryptoCash" vēstniecības oficiālā atklāšana plānota plkst.14, Elizabetes ielā 22, Rīgā.

Pasākumā piedalīsies vēstniecības dibinātāji Inokentijs Isers un Konstantīns Vasiļenko, kā arī vairāku uzņēmumu, augstskolu un institūciju pārstāvji, kas attīsta kriptovalūtu regulējumu, izzina vai savā darbībā jau izmanto kriptovalūtu Latvijā, tostarp Latvijas Interneta asociācijas izpilddirektore Ina Gudele, "RISEBA" profesors Ivars Godmanis, nodokļu un finanšu konsultāciju uzņēmuma "BDO" pārstāvis, kriptovalūtu speciālists Valts Stūrmanis.

Pasākuma rīkotāju pārstāvji atgādināja, ka kriptovalūta kā digitālās vides produkts radīta internetā un līdz šim to varēja pirkt un pārdot vienīgi globālā tīmekļa biržās. Līdz ar "CryptoCash" vēstniecības atklāšanu darījumus ar kriptovalūtu varēs veikt klātienē, konsultējoties ar speciālistu par populārākajām un drošākajām valūtām. Par darījumiem iespējams norēķināties gan skaidrā naudā, gan ar maksājumu karti, saņemot darījumu apliecinošu dokumentu. Līdz ar to pircējs var būt drošs, ka viņa īpašumā ir reāla kriptovalūta, kas nepazudīs kādā šaubīgā biržā.

Vēstniecības dibinātāji pauž, ka kriptovalūtas pastāv jau desmit gadus un iegūst aizvien nozīmīgāku lomu finanšu pasaulē. Šobrīd jau apmēram 13 000 uzņēmumu piedāvā iegādāties preces un pakalpojumus, norēķinoties ar kādu no kriptovalūtu veidiem. Vēstniecība dibināta ar mērķi palīdzēt cilvēkiem iepazīt kriptovalūtas, iemācīties tās lietot un izmantot to sniegtās iespējas.