Uz autoceļa Jēkabpils-Dunava avārijā bojā gājuši divi un cietuši seši cilvēki [papildināta2x]

Šodien ceļu satiksmes negadījumā uz autoceļa Jēkabpils-Dunava gāja bojā divi cilvēki un vēl seši cilvēki cieta.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena aģentūru LETA informēja, ka plkst.17 policija saņēma informāciju, ka uz autoceļa Jēkabpils-Dunava 15.kilometrā notika divu automašīnu - "Mazda 323", kuru vadīja 1958.gadā dzimusi sieviete, un apvidus automašīna "Hyndai Terracan", kuru vadīja 1983.gadā dzimis vīrietis - sadursme.

No gūtajām traumām notikuma vieta nomira automašīnas "Mazda" pasažieres - 1939. un 1953.gadā dzimušas sievietes, savukārt slimnīcā nogādāta "Mazdas" vadītāja un vēl viens pasažieris - 1992.gadā dzimis jaunietis. Slimnīcā nogādāts automašīnas "Hyndai" vadītājs un 1979.gadā dzimis vīrietis. No avarējušās automašīnas slimnīcā nogādāti divi vīrieši, kuru personības pagaidām nav noskaidrotas. Viņi atrodas smagā stāvoklī.

Aģentūra LETA pirms nedēļas novēroja, ka grants ceļš Jēkabpils-Dunava ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī - tas ir bedrains un izdangāts.

Jau ziņots, ka šodien uz Rīgas apvedceļa notika kravas un piecu vieglo automašīnu sadursme, kā rezultātā bojā gājis viens cilvēks, bet vairāki cilvēki cietuši.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa aģentūru LETA informēja, ka, pēc sākotnējās informācijas, ap plkst.14.30 Rīgas apvedceļa krustojumā ar autoceļu Rīga-Ērgļi kravas automašīna "Mercedes Benz" ietriecās automašīnā "Mazda". Savukārt automašīna "Mazda" ietriecās automašīnā "VW Toureg", kas iebrauca automašīnā "Toyota". Tad "Toyota" ietriecās "Chrysler", kas savukārt iebrauca automašīnā "Honda".

No gūtajām traumām notikuma vietā mira viens cilvēks, kurš atradās automašīnā "Mazda", un negadījumā cieta vēl vairāki cilvēki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule, pēc avārijas trīs cietušie bērni nogādāti Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, viens cietušais ar ļoti smagu politraumu un vēl divi ar galvas traumām ir nogādāti Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas klīnikā "Gaiļezers", viena sieviete negadījumā ir mirusi, bet vēl četri uz vietas izmeklētie cilvēki no hospitalizācijas atteikušies.

Negadījuma vietā strādājušas četras NMPD brigādes.

Kā sacīja Rekšņa, pašlaik avārijas vietā satiksme notiek pa vienu joslu.

Notikuma vietā strādā policijas darbinieki.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais