LTV iespējamas problēmas ar apsardzi

Latvijas Televīzija (LTV) nevar pilnvērtīgi funkcionēt bez apsardzes un nepieciešams rast risinājumu tās turpmākai nodrošināšanai, teikts LTV ģenerāldirektora Edgara Kota šodien izplatītajā vēstulē.

Vēstule adresēta Ministru kabinetam, Nacionālajai radio un televīzijas padomei, Iekšlietu ministrijai, Finanšu ministrijai un Saeimas frakcijām.

Jūnija beigās koalīcijas sēdē nolemts jautājumu par LTV ēkas apsardzi risināt Latvijas televīzijai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju.

LTV norāda, ka oficiāli nav informēta par lēmumu Valsts policijai turpmāk neapsargāt LTV ēku, tādēļ LTV nevar nodrošināt pat īslaicīgu Latvijas televīzijas apsardzi, jo tai nav dots ne laiks, ne piešķirti papildus finanšu līdzekļi šim mērķim.

Kots aicina nepieņemt "bezatbildīgi sagatavotos grozījumus Ministru kabineta 2009.gada 25.novembra rīkojumā Nr.808 "Par Valsts policijas apsargājamajiem objektiem" un sēsties pie sarunu galda, lai vienotos par sabiedrības un valsts interesēm atbilstošu risinājumu".

"Ņemot vērā LTV stratēģisko nozīmi, kā arī tās lomu demokrātiskas valsts iekārtas pastāvēšanā un nodrošināšanā un nesamērīgo drošības apdraudējumu apsardzes neesamības gadījumā, LTV aicina Iekšlietu ministriju pārskatīt Ministru kabineta rīkojuma projektu "Grozījums Ministru kabineta 2009.gada 25.novembra rīkojumā Nr.808 "Par Valsts policijas apsargājamajiem objektiem"" un piedāvāto īstermiņa risinājumu, pieņemot sabiedrības un valsts interesēm atbilstošu risinājumu," teikts šodien izplatītajā paziņojumā.

"Pie šādas atbildīgo institūciju rīcības es kā LTV ģenerāldirektors nevaru uzņemties atbildību par šī uzņēmuma drošību. Vienpusēji steidzamības kārtā pieņemot tik atbildīgus un svarīgus lēmumus, tiek apdraudētas ne tikai sabiedrības, bet arī valsts intereses. Atgādinām, ka LTV veido raidījumus arī tiešraidē (tostarp valstiski svarīgus) un apsardzes neesamība apdraud gan raidījumu dalībnieku drošību, gan raidījumu norisi no radikāli domājošu indivīdu puses, tādējādi sabiedrības acīs Latvijas valsts tēlu veidojot kā haotisku un anarhisku, kas nenoliedzami apdraud sabiedrības noskaņojumu un sabiedrisko kārtību," pauž LTV ģenerāldirektors.

Svarīgākais