Vējonis: Mazākumtautību tradīcijas stiprina Latvijas valsti

© F64

Mazākumtautību tradīciju apzināšana un kopšana pilnveido personības un stiprina Latvijas valsti, veidojot tādu sabiedrību, kas gatava kopīgam darbam, foruma "No integrācijas uz saliedētu sabiedrību" otrās dienas programmas atklāšanā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka foruma norises laiks - Latvijas valsts otrās simtgades pirmā nedēļa - ir zīmīgs, jo valsts izveidošana, atjaunošana un attīstība bija iespējama pateicoties dažādu tautību cilvēku ieguldītajam darbam.

"Arī šobrīd valsts kopīgo tagadni un nākotni veido ikkatrs, kurš šeit dzīvo, mācās un strādā, atvēlot to Latvijai," uzsvēra Vējonis.

Kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) sveicienu foruma dalībniekiem nodeva Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece Zane Vāgnere, sakot, ka šodien Latvijā jau ir integrēta sabiedrība, līdz ar ko, nepieciešams tiekties uz vienojošu simbolu nostiprināšanu un pilsoniskās sabiedrības veicināšanu.

Kā ziņots, šodien Rīgas pilī norisinās Latvijas mazākumtautību forums "No integrācijas uz saliedētu sabiedrību", kurā piedalās vairāk nekā 14 mazākumtautību pārstāvji no 20 pašvaldībām.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais