Jaunās "Citadele banka" logo, iespējams, ir plaģiāts

© nra.lv

Kāds acīgs nra.lv lasītājs norāda, ka jaundibinātās AS "Citadele banka" logo, kas tika prezentēts ir pagājušajā nedēļā, ir pārsteidzoši līdzīgs Nīderlandē bāzētās starptautiskās kompānijas "Exact" logo.

Uzņēmums "Exact", kas dibināts 1984. gadā Nīderlandē, nodarbojas ar programmnodrošinājuma izstrādāšanu. Pērn novembrī tas izstrādāja jaunu uzņēmuma zīmolu, kas ļoti atgādina jūlijā sākumā prezentēto AS "Citadele banka" logo.

Jau ziņots, ka par jaunās "Citadele banka" logo izvēlēta askētiska vienādojuma jeb "ir" zīme sarkanā un baltā krāsā, kas pēc savas formas un krāsu salikuma atgādina karogu. Arī bankas nosaukums rakstīts ar sarkaniem burtiem. Summu, kas iztērēta zīmola izveidei un plānotajām mārketinga aktivitātēm, bankas pārstāvji neatklāj. Savukārt reklāmas eksperts, "Adell Saatchi&Saatchi'' īpašnieks un direktors Varis Lāzo lēš, ka jaundibinātās AS "Citadele banka" zīmola izveide varētu būt izmaksājusi vairākus desmitus tūkstošus latu.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.