Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Neveiksmi piedzīvo Maligina mantinieču vēlme atsaukt "Olainfarm" padomi

© Jānis Vecbrālis, F64 Photo Agency

AS “Olainfarm” 22. novembra ārkārtas akcionāru sapulcē atkārtoti amatos apstiprināja esošo uzņēmuma padomi - padomes priekšsēdētāju Pāvelu Rebenoku, padomes priekšsēdētāja vietnieci Irinu Maliginu un padomes locekļus - Mārtiņu Krieķi un Dainu Sirlaku. Akcionāri noraidīja priekšlikumu par padomes pārvēlēšanas nepieciešamību un atzinīgi novērtēja līdzšinējo padomes darbu, kā arī uzņēmuma šogad sasniegtos rezultātus. Akcionāru vairākuma (76%) viennozīmīgs atbalsts esošajai padomei ir vērtējams kā pilnvarojums turpināt īstenot uzņēmuma attīstības stratēģiju, lai dzīvē realizētu Valērija Maligina vīziju par “Olainfarm” kā pastāvīgi augošu farmācijas nozares līderi reģionā, apgalvo uzņēmums.

AS “Olainfarm” padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks: “Akcionāri novērtēja jaunās padomes aktīvo darbu visu akcionāru interesēs, padomes un valdes kopējo redzējumu par uzņēmuma turpmāko attīstību un investīciju politiku, kas jau sākusi dot reālus rezultātus, šā gada oktobra realizācijai sasniedzot 12,78 miljonus eiro, kas ir 34% pieaugums pret pagājušā gada oktobri. Arī desmit mēnešu griezumā “Olainfarm” grupas pārdošanas rādītāji ir auguši par 7%, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, un sasnieguši 101,8 miljonus eiro. Tas viss ir veiksmīgs esošās komandas kopdarbs - pārliecinoši un atbildīgi savus uzdevumus ir veikusi gan padome, gan valde, gan profesionālais AS “Olainfarm” un tās meitassabiedrību darbinieku kolektīvs.”

Ārkārtas akcionāru sapulcē bija plaši pārstāvēti arī ārvalstu investori, kuri vēlējās ar savām balsīm sniegt atbalstu jaunās padomes darbam un demonstrēt konstruktīvi domājošā mazākuma akcionāru vienprātību ar Irinas Maliginas komandas vērtībām un izvēlēto AS “Olainfarm” attīstības kursu.

“Mums ir vīzija un plāns, kā nodrošināt tālāko “Olainfarm” izaugsmi, un pēc atkārtoti gūtā akcionāru atbalsta spēsim to realizēt, turklāt mūs atbalsta arī nospiedošs mazākuma akcionāru kopums,” uzsver P. Rebenoks.

Iepriekš vēstīts, ka "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina, kurš mira 2017.gada decembrī, jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne Signe Baldere-Sildedze un Maligina meita Nika Saviļjeva pieprasīja sasaukt "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulci, pamatojot ar vēlmi "novērst trešo personu negodprātīga tiesību izlietojuma rezultāta radītās sekas, kas izpaužoties kā akcionāra tiesību piedalīties uzņēmuma pārvaldē prettiesiska ierobežošana un zaudējumu nodarīšana "Olainfarm"".