Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Keris Sociālo lietu komisiju raksturo kā jaunu un nepieredzējušu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas jaunais sastāvs ir diezgan jauns un nepieredzējis, vērtēja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) priekšsēdētājs Valdis Keris.

Keris norādīja, ka šī iemesla dēļ liela daiļai komisijas locekļu būs jāapgūst jaunas iemaņas, turklāt darbs šajā komisijā prasa dziļas un specifiskas zināšanas dažādās jomās, ne tikai veselības aprūpes jautājumos.

Keris izteica cerību, ka izdosies ar jauno komisiju sastrādāties, un arodbiedrība ir gatava tikties ar tās deputātiem tiklīdz komisija būs gatava sākt darbu un dos par to signālu.

LVSADA priekšsēdētājs uzsvēra, ka mērķis deputātiem un arodbiedrībai ir viens - veicināt sabiedrības labklājību un valsts attīstību.

Uz jautājumu, kā vērtē, ka komisijas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēta deputāte Anda Čakša (ZZS), kura joprojām ir arī veselības ministre, Keris pieļāva, ka Čakša "ir gatava jaunam izaicinājumam". Viņš norādīja, ka ministrei savs laiks būs jāsadala starp dažādiem pienākumiem. Vienlaikus Keris piebilda, ka "tam, kurš var pavilkt vezumu, arī vairāk krauj".

Kā ziņots, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja amatā šodien tika ievēlēts Andris Skride (AP), viņa biedra amatā ievēlēta deputāte Čakša, bet par komisijas sekretāri apstiprināta Ieva Krapāne (KPV LV).

Komisijā strādās arī deputāti Andrejs Klementjevs (S), Jānis Krišāns (S), Vitālijs Orlovs (S), Jānis Reirs (JV), Edmunds Teirumnieks (VL-TB/LNNK), Evita Zālīte-Grosa (JKP) un Normunds Žunna (JKP).