Svētku piknikā uzteic ASV un Latvijas attiecības

Vismaz tūkstoš lūgto viesu klausījās ASV vēstnieces Džūditas Gārberes uzrunu Amerikas Neatkarības dienas svinībās Mežaparka Lielajā estrādē.

Vēstniece nevarēja nepateikt atzinības vārdus Latvijai, jo mūsu valsts karavīri joprojām atrodas Afganistānā un caur Latviju tranzītā tiek vestas kravas uz šo kara plosīto valsti. "Es esmu ļoti lepna par stiprajām attiecībām starp manu valsti un Latviju. Mūsu valstīm ir kopīgas vērtības un cieša sadarbība dažādu problēmu risināšanā – sākot ar klimata pārmaiņām, globālās ekonomikas uzlabošanu un kodoldraudu samazināšanu," latviski teica vēstniece, izpelnīdamās sapulcējušos cilvēku atzinību. Viņa izteica prieku par Latvijas dabu, ko apskatījusi, ceļojot pa mūsu valsti.

Uz pasākumu parasti aicināti ASV vēstniecības sadarbības partneri no Latvijas, kuri pārstāv politikas un ekonomikas aprindas, nevalstisko sektoru, masu medijus, kā arī Latvijā dzīvojošie ASV pilsoņi. Lai gan ASV Neatkarības diena ir 4. jūlijā, svinības Latvijā notiek dienu agrāk.

Latvijā

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks seminārs pašvaldību speciālistiem, kurā par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem stāstīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģionā.

Svarīgākais