Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lidija Doroņina-Lasmane: Mēs bijām gatavi ēst sausu maizīti, lai mums būtu mūsu Latvija

© F64

Trīskārt represētā padomju režīma oponente Lidija Doroņina-Lasmane aicina novērtēt to, kas mums pieder tagad, jo savulaik "bijām gatavi ēst sausu maizīti, lai tikai mums būtu mūsu Latvija", vēsta video materiāls LTV Ziņu dienesta profilā facebook.

Doroņina-Lasmane uzskata, ka Latvijas tauta spēj ziedoties, jo, kad tas bija nepieciešams, ļaudis nāca uz barikādēm. Nedomāja, ka lielas algas ir noteicošais, lai tikai paliktu Latvijā.

Mēs bijām gatavi ēst sausu maizīti, lai tikai mums būtu mūsu Latvija. To pieminēsim arī tagad. Un es ticu tautai. Tāda viņa ir, viņa pulcēsies. Viņa var strīdēties valdību sastādot un viens otru pat nopelt. Spējam būt nejauki, bet spējam būt arī jauki, brīnišķīgi," pārliecināta ir Doroņina-Lasmane.

Viņa apliecina, ka tic labajai tautas gribai. Tostarp atminas, ka savā bērnībā kopā ar brāli katru sestdienu gājusi uz pagasta nespējnieku māju, kur dzīvojuši kādi pieci, seši nespējnieki, kuriem pasniegtas mammas sagatavotās dāvaniņas.

Pateicībā par rūpēm vecie ļaudis adījuši zeķes, taisījuši pastalas un palīdzējuši, kā vien varējuši. Pensijas bijušas tikai dažiem cilvēkiem - skolotājiem, valsts darbiniekiem. "Tagad mums nav neviena bez, neviena neapgādāta. Mums netrūkst nekas. Mēs esam bagāti!," pauž trīskārt represētā padomju režīma oponente.