Saeimas deputāti izvērsīs sadarbību ar Lietuvu

Lietuvas parlamentā tiek veidota Latvijas un Lietuvas starpfrakciju grupa, kuras galvenais mērķis būs abu valstu ciešākas sadarbības nostiprināšana, šodien "Visu Latvijai" un "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK partiju apvienības dibināšanas kongresā sacīja tā viesis Lietuvas parlamenta deputāts Gintars Songaila.

Deputāts latviešu valodā no tribīnes skaidroja, ka sadarbības grupas galvenais uzdevums būs vienotas informatīvas telpas veidošana - panākt, ka katrā no valstīm māca abas valodas, latviešu un lietuviešu, kas abu valstu iedzīvotājiem ļautu savā starpā sazināties "bez trešās puses starpniecības".

Grupas mērķis ir arī panākt kultūras vēstures un literatūras aizstāvību, kā arī aizsargāt Latviju un Lietuvu no globalizācijas. Lietuvas Seima deputāts pēc uzrunas tika sveikts ar vētrainiem aplausiem.

Kā ziņots, šodien vienbalsīgi, visiem klātesošajiem balsojot par, tika izveidota nacionāli konservatīva apvienība "Visu Latvijai"/"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK".

Par apvienības veidošanu balsoja visi 300 klātesošie delegāti.

Apvienība īstenos nacionāli konservatīvu politiku, un tās mērķis būs latviskas, demokrātiskas, tiesiskas un ekonomiski plaukstošas Latvijas valsts izveide, droša nākotne, latviešu valodas pozīciju nostiprināšana, latvisko vērtību uzturēšana un izkopšana, kā arī okupācijas seku likvidēšana.