Nigērijā no gūsta izkļūst arī Latvijas valstspiederīgais

Nigērijas armija svētdien paziņoja par kaujinieku nolaupīto 12 ārvalstu jūrnieku atbrīvošanu - viņu vidū ir viens Latvijas valstspiederīgais.

"Es varu apstiprināt, ka viņi ir atbrīvoti. Viņi ir ceļā uz Boni ostu, kur noenkurots viņu kuģis," pavēstīja armijas pārstāvis pulkvežleitnants Timotijs Antiga.

Kā ziņots, nigēriešu kaujinieki piektdienas vakarā veica uzbrukumu ar Antigvas un Barbudas karogu kuģojošajam kravas kuģim "BBC Polonia", sažaujot vienu ukraiņu jūrnieku, bet pārējos 12 apkalpes locekļus sagrābjot par ķīlniekiem.

Ievainotais ukraiņu jūrnieks nogādāts slimnīcā Boni pilsētā un viņa stāvoklis ir stabils.

Nigērijas jūras spēki sestdien atkaroja kuģi kaujiniekiem, bet tā sagrābtos jūrniekus kaujinieki bija aizveduši sev līdzi.

Viens no nolaupītajiem jūrniekiem ir Latvijas valstspiederīgais, viens Lietuvas jūrnieks, viens Ukrainas jūrnieks, divi Vācijas pilsoņi, bet pārējie septiņi jūrnieki ir no Krievijas, pavēstīja Nigērijas jūras spēku pārstāvis Deivids Nabaida.

Ārlietu ministrijas Preses nodaļas vadītāja Diāna Eglīte gan aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidām nav saņemta oficiāla informācija par notikušo. "Nav nekādu oficiālu apstiprinājumu, ka starp ķīlniekiem būtu Latvijas pilsonis," sacīja Eglīte.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.