Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

ATBALSTA PLECS: Īsumā par aktuālāko

© Pixabay

Aktualitātes.

TIESĪBSARGS AICINA

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 27. novembrī norisināsies Tiesībsarga biroja un invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons rīkota konference, kas veltīta Invaliditātes dienai. Tās tēma būs Vai viegli dzīvot sabiedrībā? Invaliditāte. Trīs sesijās no dažādām perspektīvām Tiesībsarga biroja eksperti, valsts, pašvaldību un nevalstisko organizāciju speciālisti aplūkos deinstitucionalizācijas jautājumu.

VIENKĀRŠĀK AR PABALSTU

Rīgas dome varētu atvieglot pabalsta saņemšanu tām personām ar funkcionāliem traucējumiem, kuras nespēj pārvietoties ar sabiedrisko transportu - turpmāk izziņa pabalsta saņemšanai katru gadu vairs nebūs jāiesniedz no jauna. Pabalsts ir 284,57 eiro gadā jeb 23,72 eiro mēnesī. Pabalsta piešķiršanas kārtību vienkāršos, un katru gadu nebūs jānes dokumenti uz Rīgas Sociālo dienestu.

RĪGAS REĢIONAM SAVS

Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībās, izņemot Rīgu, plānots ieguldīt 10,86 miljonus eiro atbilstošas infrastruktūras izveidē, to paredz reģiona deinstitucionalizācijas plāns 2017.-2020. gadam. Vislielākais finansējums plānots Tukumam - 1,79 miljoni eiro, Jūrmalai - 1,31 miljons eiro, Ogrei - 1,23 miljoni eiro, kopumā 23 reģiona pašvaldībās. Personām ar garīga rakstura traucējumiem 13 pašvaldības plāno izveidot grupu dzīvokļus un 12 pašvaldības - dienas aprūpes centrus.

JĀPIESAKĀS

Šā gada 9 mēnešos pastāvīgā darbā ir iekārtojušies 10 150 reģistrēto ilgstošo bezdarbnieku. Lai palīdzētu ilgstošajiem bezdarbniekiem atgriezties darba tirgū, Nodarbinātības valsts aģentūrā var pieteikties atbalsta pasākumam Profesionālās piemērotības noteikšana tie bezdarbnieki, kuri darbu nevar atrast ilgāk nekā gadu, kuriem ir invaliditāte vai prognozējama invaliditāte, vai garīga rakstura traucējumi.

Atbalsta plecs

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.