Joprojām aktīvi atsakās no uzņēmumiem piederošiem auto

Gada pirmajā pusgadā notikusi daudz aktīvāka vieglo pasažieru automobiļu pārreģistrācija no juridiskām uz fiziskām personām nekā pērn, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Kleinberga.

Šogad no 1.janvāra līdz 30.jūnijam pārreģistrētas 11 052 automašīnas, kamēr pērn analoģiskā laika periodā - 7575 auto. Līdz ar to pārreģistrēto automašīnu skaits palielinājies par 45,9%.

"Nozare.lv" jau ziņoja, ka valdība pagājušā gada beigās pieņēma jaunu kārtību, kādā tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) par gūto labumu no darba devējam (uzņēmumam) piederoša vieglā pasažieru automobiļa izmantošanas personīgām vajadzībām.

Noteikumi paredz, ka darba devējam katru ceturksni ir jāsagatavo un līdz nākamā ceturkšņa pirmā mēneša 20.datumam jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā pārskats par labumu, par kādu darba devējs palielinājis labuma guvējam ar nodokli apliekamo ienākumu no darba devēja vieglā pasažieru automobiļa izmantošanas personīgajām vajadzībām. Ja darba devējam piederošu vai darba devēja rīcībā esošu automobili personīgajām vajadzībām izmantos vairākas personas, labuma sadalījumu starp labuma guvējiem noteiks darba devējs.

Arī pagājušā gada beigās, kas izskanēja informācija par jaunās kārtības ieviešanu notika aktīva auto pārreģistrācija no juridiskām uz fiziskām personām - pērn no 1.jūlija līdz 29.jūlijam tika pārreģistrētas tikai 1799 automašīnas, tad no 1.decembra līdz 29.decembrim jau 4030 auto.

Svarīgākais