Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Bruņotajiem spēkiem pievienojas vēl 50 karavīru

© F64

Vairāk nekā 50 karavīru, kuri sekmīgi pabeiguši Rekrutēšanas un atlases centra veikto atlasi, sāks dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Viņu dienests sāksies ar kareivja profesijas pamatiemaņu apgūšanu Kājnieku skolā Alūksnē.

Viņu dienests sāksies ar kareivja profesijas pamatiemaņu apgūšanu Kājnieku skolā Alūksnē. Šogad pēdējā militārās pamatapmācības kursā viņi iegūs pamatiemaņas individuālās apmācības līmenī, apgūstot tādus priekšmetus kā ieroču, šaušanas, sakaru un ierindas apmācība, kā arī lauka kaujas iemaņas, topogrāfija, orientēšanās, psiholoģija, normatīvie akti, fiziskā sagatavošana un medicīna, tostarp, paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanas apmācība.

Savukārt kolektīvajā apmācībā, kas sāksies pēc karavīra zvēresta došanas, viņi galvenokārt apgūs lauka kaujas iemaņas nodaļas līmenī.

Kareivja profesiju, kas ir arī militārās karjeras sākumposms, apgūst Kājnieku skolā Alūksnē vai Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos. Lai kļūtu par kareivi, kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kas ieguvis vismaz pamatizglītību un ir vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Pēc pamatiemaņu apgūšanas militārais dienests turpināsies, izvēlētājā vienībā apgūstot iemaņas specialitātē un turpinot kolektīvo apmācību.

Bruņotie spēki piedāvā iespēju izvēlēties dienestu kādā no apakšvienībām Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē, Jūras spēkos, Gaisa spēkos, Zemessardzē, kā arī Štāba bataljonā un specializētajās bruņoto spēku apakšvienībās, kurās noderēs civilajā dzīvē iegūtās aroda prasmes. Dienestam speciālistu amatos un specializētājās vienībās bruņotie spēki īpaši aicina kandidātus ar pirmā līmeņa augstāko izglītību informācijas tehnoloģiju jomā, ar pirmā vai otrā līmeņa augstāko izglītību telekomunikāciju jomā, ar vidējo tehnisko izglītību autotransporta jomā, autovadītājus, kā arī kandidātus ar pieredzi transporta remonta jomā.

Bruņotie spēki aicina pieteikties dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus. Īpaši aicināti atgriezties ir tie pilsoņi, kuru dzimtā puse ir Latgale.

Šogad aktīvajā dienestā atjaunojušies vairāk nekā 40 atvaļinātie karavīri. Savukārt pēc bruņoto spēku aicinājuma atgriezties Latvijā šogad jau dienestā ir iestājušies vairāk nekā 25 ārvalstīs dzīvojušie pilsoņi.

Izvēloties militāro karjeru, karavīri iegūst stabilitāti, konkurētspējīgu atalgojumu, kas patlaban sākas ar 850 eiro pēc nodokļu nomaksas, bet no 2019. gada augusta palielināsies vēl par 75 eiro pirms nodokļu nomaksas, kā arī plašas sociālās garantijas, tostarp valsts apmaksāta veselības aprūpe un garantēta izdienas pensija, kas var sasniegt līdz pat 80% apmēru no saņemtā atalgojuma, karjeras izaugsmi, bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos. Karavīru bērnus ir tiesības ārpus kārtas iekārtot pirmsskolas izglītības iestādēs.