Nosaukti jaunie Latvijas vēstnieki Lietuvā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā, Čehijā un EDSO

Nākamnedēļ Valsts prezidents Valdis Zatlers pasniegs akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem Lietuvā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā, Čehijā un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO), liecina valsts pirmās personas darba kārtība.

Par jauno Latvijas vēstnieku Lietuvā kļūs līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) ģenerālinspektors Mārtiņš Virsis, par vēstnieku Baltkrievijā - līdzšinējais vēstnieks Azerbaidžānā Mihails Popkovs, par vēstnieku Azerbaidžānā - līdzšinējais vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis, bet par vēstnieku Čehijā - līdzšinējais ĀM Drošības politikas departamenta direktors Kaspars Ozoliņš.

Savukārt līdzšinējais ĀM Otrā divpusējo attiecību departamenta direktors Gints Apals turpmāk pildīs Latvijas vēstnieka EDSO, ANO institūcijās Vīnē, Starptautiskajā Atomenerģijas aģentūrā un pārstāvja Vispārējā kodolizmēģinājumu aizliegšanas līguma organizācijas sagatavošanas komisijā pienākumus.

ĀM Preses un informācijas nodaļā aģentūru LETA informēja, ka šogad notiks Latvijas vēstnieku Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Čehijā, Francijā, Lietuvā, Slovēnijā un EDSO rotācijas.

Kā ziņots, par jauno vēstnieku Slovēnijā kļuvis bijušais Latvijas vēstniecības Somijā padomnieks Bahtijors Hasans. Patlaban vien publiski nav zināms, kurš būs jaunais Latvijas vēstnieks Francijā pēc tam, kad līdzšinējais Jānis Kārkliņš sāka pildīt UNESCO ģenerāldirektora vietnieka pienākumus.

Tāpat ap gadu miju gaidāmas Latvijas vēstnieku Beļģijā un NATO rotācijas. Iemesls it kā šķietami novēlotajām rotācijām ir Beļģijas prezidentūra Eiropas Savienībā un gaidāmā alianses līderu sanāksme.

Svarīgākais