Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Runājiet! "Neatkarīgā" klausās: Par valdību un pret valdību

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

- Kāpēc jūs nelaižat Saskaņu pie varas?! Kā jums nav kauna?! Mēs par viņiem balsojām!

- Piedodiet, bet mēs, tas ir, laikraksts, nevaram ne laist, ne nelaist Saskaņu pie varas, mums nav prezidentālas varas, lai nosauktu iespējamo valdības vadītāju!

- Ko jūs te muldat?! Jūs esat izzaguši visu valsti!

- Piedodiet, ko?

Saruna pārtrūkst. Pēc mirkļa satrauktais kungs zvana atkal un kliedz joprojām aptuveni to pašu tekstu. «Kā jūs, lūdzu, sauc? Varbūt vispirms sasveicināsimies?» mēģinu ievirzīt sarunu jēdzīgās sliedēs. Taču kungs tikai kliedz. Diemžēl pie kopsaucēja nenonākam.

Nākamais kungs zvana no Sabiles, Andris vārdā. «Jūs jau tam prezidentam esat tuvāk. Pasakiet, lai viņš aicina par valdības vadītāju kādu no Saskaņas. Lai taču viņi beidzot «aplaužas», tajā saldajā varas ābolā kozdami. Tad beidzot iestāsies miers.»

Lasītājs Jānis Ozoliņš no Rīgas spriež par politisko šaha spēli: «Tas, kādā veidā ievēlēja Saeimas prezidiju, bija izcilas šaha spēles vērts gājiens. Bet, par valdību runājot... Viens otrs šaha lielmeistars nereti ir upurējis ne tikai zirdziņu un laidni, bet pat torni - lai beigās uzvarētu. Domāju, ka tagad notiks tieši tas pats: pirmo nosaukto upurēs tautas jautrībai.»

Edvīns no Talsiem domā tā: «Iespējams, ka pie varas nāks Čapajevs, Peķka un Aņka. Viņi noorganizēs visu tā, kā bija Staļina laikā, būs arī NKVD, būs troikas. Tas taču skaidrs: viena persona grib «palikt zem sevis» visas spēka un drošības struktūras. Tas tiešām tiks pieļauts?!»

Lasītāja, kura nenosauca savu vārdu, bija sašutusi par to, ka pie varas raujas kāda Anna Potapova: «Puse Latvijas zina, kas viņa ir! Bet viņa vēl uzdrošinās iet pie Brīvības pieminekļa un likt tur ziedus!»

Lasītāja Maira no Cēsīm: «Gribu apsveikt savu vismīļāko laikrakstu - Neatkarīgo - valsts dzimšanas dienā! Palieciet vienmēr tādi paši, kā esat bijuši visu laiku: patriotiski, taisnīgi un sirsnīgi!»