Bezdarba līmenis Latvijā ir nedaudz vairāk kā 6%

© F64

Latvijā šogad oktobra beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

2018.gada oktobra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 56 726 bezdarbnieki, kas ir par astoņiem cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 56 734 bezdarbnieki.

2018.gada oktobra beigās NVA bija reģistrēti kopumā 56 726 bezdarbnieki, kas ir par astoņiem cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 56 734 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis oktobra beigās bija Rīgas reģionā - 4,1%, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā - 14,2%, kas ir samazinājums par 0,1 procentpunktu.

Savukārt pārējos Latvijas reģionos reģistrētā bezdarba līmenis oktobrī nav mainījies un Zemgalē bija 5,6%, Vidzemē - 6,1%, bet Kurzemē - 6,9%.

NVA dati liecina, ka Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad oktobra beigās bija 3,9%, kas arī ir tikpat, cik mēnesi iepriekš.

2018.gada septembra beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.