Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Rīt cilvēkus aicina piepildīt pārtikas pakas, ko nodos tiem, kam grūti ar iztikšanu

© F64

Sestdien, 10. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 21.00 Rimi veikalos Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās jau sesto reizi norisināsies labdarības akcija.

Tās laikā ikviens pircējs aicināts papildus saviem ikdienas pirkumiem iegādāties produktus un piepildīt pārtikas paku, lai palīdzētu ģimenēm ar bērniem, senioriem un personām ar invaliditāti un zemiem ienākumiem.
Akciju organizē pārtikas banka Paēdušai Latvijai un veikalu tīkls Rimi Latvia.

Iepriekšējā akcijā šī gada martā pārtikas bankai Paēdušai Latvijai tika nokomplektētas 6293 pārtikas pakas. Tās palīdzēja 2097 trūkumā nonākušām ģimenēm. Visaktīvāk akcijā piedalījās rīdzinieki, sagādājot 2269 pārtikas pakas, savukārt no reģionu pilsētām visvairāk ziedoja rēzeknieši - 633 pārtikas pakas.

Šoreiz akcijā piedalīsies 41 Rimi veikals, no tiem 12 veikali Rīgā, 4 - Daugavpilī, 3 - Ventspilī, pa diviem veikaliem Jelgavā, Liepājā un Rēzeknē, kā arī veikali citviet Latvijā.

“Kopš pirmās akcijas visi kopā esam palīdzējuši ap 6000 trūkumā nonākušām ģimenēm, taču vēl aizvien ir cilvēki, kam nepieciešama palīdzība. Arī šoruden aicinām savus pircējus piedalīties akcijā un līdz ar ikdienas pirkumiem pašu galdam piepildīt pārtikas grozu kādam, kuram tas ļoti vajadzīgs,” pauž Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Pārtikas pakā ieteicams likt produktus ar ilgu derīguma termiņu - miežu putraimus, mannu, auzu pārslas, makaronus, rīsus, miltus, eļļu, gaļas vai zivju konservus, cukuru, margarīnu, buljona kubiņus, zirņus, pupiņas un kādu gardumu ar ilgu uzglabāšanas termiņu mazākajiem pārtikas paku saņēmējiem.

“Lai gan pārtikas paka šķiet pavisam neliela palīdzība, tas ir liels atspaids trūkumā nonākušajiem, kuri birokrātisku šķēršļu dēļ nespēj saņemt sociālo atbalstu. Divreiz gadā ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš iepērkas savām ikdienas vajadzībām, var paveikt labu darbu, piepildot pārtikas paku kādam, kuram klājas grūtāk,” aicina Agita Kraukle, pārtikas bankas Paēdušai Latvijai vadītāja.

Latvijas Samariešu apvienības pārtikas banka Paēdušai Latvijai organizē dažāda veida palīdzību ģimenēm, kuras nonākušas trūkumā - gan komplektējot pārtikas pakas, gan organizējot izklaidējošus un izglītojošus pasākumus. Lielveikalu tīkls Rimi ir pastāvīgs pārtikas bankas atbalstītājs un partneris.