Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic" pasniedz unikālu dāvanu Latvijai simtgadē

© Oksana Džadana/ F64

Latvijas lidsabiedrība airBaltic šodien īpašā pasākumā starptautiskajā lidostā “Rīga” kopā pulcēja sadarbības partnerus un darbiniekus, lai pasniegtu unikālu dāvanu Latvijai simtgadē – lidmašīnas Airbus A220-300 īpašo krāsojumu.

Tagad airBaltic Airbus A220-300 lidmašīnu ar reģistrācijas numuru YL-CSL rotā Latvijas karogs un galvaspilsētas Rīgas vārds. Pasākuma ietvaros Latvijas vārdā dāvanu pieņēma Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Oksana Džadana/ F64

Pirmo reizi lidsabiedrības vēsturē airBaltic lidmašīna ir krāsota kā mākslas darbs, attēlojot uz tās valsts simbolu - Latvijas karogu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsvēra: “Man kā Latvijas valsts simtgades svinību patronam ir dubults prieks saņemt šo dāvanu, jo ikkatra dāvana mūsu valstij tās jubilejā ir dāvana katram no mums. Sarkanbaltsarkanais karogs ir mūsu svētums un mūsu simbols. Tas ir apliecinājums mūsu tautas apņēmībai cīnīties un nosargāt savu brīvību. Paldies par šo dāvanu, kas ļaus mums ar lepnumu lūkoties debesīs!”

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "airBaltic komanda ir patiesi priecīga un pagodināta pasniegt īpašu dāvanu Latvijai simtgadē, kas ir vēsturisks notikums katram latvietim. Mēs jūtamies kā Latvijas vēstnieki un izmantojam katru iespēju stāstīt par Latviju kā par skaistu, veiksmīgu un plaukstošu valsti.”

“Tagad Latvijas karogs lepni plīvos virs mūsu galvām augstu debesīs visā pasaulē. airBaltic vārdā es novēlu Latvijai turpmāku izaugsmi un labklājību, kā arī katram latvietim lepoties ar savu valsti un sasniegumiem gan ikdienā, gan ceļojot ar šo lidmašīnu,” papildina Martins Gauss.

Oksana Džadana/ F64

Pirmo reizi lidsabiedrības vēsturē airBaltic lidmašīna ir krāsota kā mākslas darbs, attēlojot uz tās valsts simbolu - Latvijas karogu. Lai radītu šo mākslas darbu, 15 profesionāli krāsotāji strādāja 1 000 stundas. Kopumā krāsošanas procesā ir izlietoti 250 litri grunts, krāsas un lakas, krāsotā slāņa biezumam veidojot 120 mikronus jeb 0,12 mm.