Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"ABLV Bank" likvidācijas lieta: pēc miljona eiro atlīdzības tīko vairāk nekā 20 personas

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

No brīža, kad 2018. gada 17. septembrī Jāņa Kārkliņa advokātu birojs (JKAB) izsludināja 1 miljona eiro atlīdzības fondu pierādījumiem par centieniem panākt ABLV bankas piespiedu likvidāciju, līdz šodienai advokātu birojā vērsušās jau vairāk nekā 20 personas ar dažāda līmeņa un nozīmes informāciju.

Ir saņemti dažāda veida ziņojumi, dokumenti, sarakstes materiāli, foto, audiofaili un cita veida informācija. Līdz šim vairākos gadījumos saņemtā informācija saskaņā ar nolikumu vērtējama kā būtiska, un šobrīd uzsākts arī izsludinātās atlīdzības izmaksas process. Informācija par konkrētām izmaksājamām naudas summām netiks izpausta.

JKAB turpina vākt pierādījumus un joprojām aicina iesniegt informāciju, kas var būt noderīga šajā lietā. Advokatūras likums katram pierādījumu sniedzējam garantē anonimitāti un konfidencialitāti.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Ir iespēja nodot Jūsu rīcībā esošo informāciju pašu izvēlētiem advokātiem vai citām uzticības personām un turpmāko saziņu ar JKAB organizēt ar advokātu starpniecību vai viņu klātbūtnē.

Publiski medijos izskanējušie fakti, kā arī JKAB iniciatīvas rezultātā saņemtā informācija tiks nodota tiesībsargājošo iestāžu rīcībā, kurām tā būs rūpīgi jāpārbauda.

No publiski izskanējušās informācijas un biroja rīcībā esošajiem materiāliem rodas iespaids, ka notikušas ilgstošas pret ABLV banku vērstas darbības. Tas noticis ne tikai pirms š.g. februāra notikumiem, bet arī laikā, kad akcionāri jau bija pieņēmuši juridiski saistošu lēmumu par bankas pašlikvidāciju. Visticamāk, noticis aktīvs darbs piespiedu likvidācijas organizēšanai un, iespējams, tirgošanās ar ietekmi, un šie apstākļi ir noteikti jāpārbauda, norādā birojs.

Advokātu birojs norāda, ka šobrīd tiek saņemta ne tikai informācija par aktīviem centieniem panākt sekmīgi darbojošās ABLV bankas piespiedu likvidāciju, bet arī par dažādu amatpersonu darbībām, kas saistītas ar kredītiestāžu darbu un, iespējams, amatpersonu pilnvaru prettiesisku izmantošanu, maldināšanu u.tml.

Ar to, kāda informācija tiek sagaidīta šīs aktivitātes ietvaros, plašāk var iepazīties www.karklins.lv/nolikums.