Mamikina prasība pret juristu Joffi Apelācijas instances tiesā tiek noraidīta

© F64

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina prasību pret juristu Mihailu Joffi saistībā ar Mamikina ieskatā nepamatotu kriminālprocesu.

Tiesā skaidroja, ka pirmās instances tiesa daļēji apmierināja Mamikina prasību, piedzenot 800 eiro no Joffes, kā arī pieprasot Tieslietu ministrijai (TM) atlīdzināt aizstāvja izdevumus.

Tiesā skaidroja, ka pirmās instances tiesa daļēji apmierināja Mamikina prasību, piedzenot 800 eiro no Joffes, kā arī pieprasot Tieslietu ministrijai (TM) atlīdzināt aizstāvja izdevumus. TM spriedumu nepārsūdzēja, taču Joffe to pārsūdzēja, bet apelācijas instances tiesa atstāja spēkā pirmās instances spriedumu. Arī šo spriedumu Joffe pārsūdzēja un Augstākā tiesa (AT) atcēla spriedumu daļā, ar kuru apmierināta prasība pret Joffi un nodeva lietu šajā daļā atkārtotai izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā.

Tagad, izskatot prasību šajā daļā, ņemot vērā AT spriedumā paustās atziņas, apelācijas instances tiesa nolēma to pilnībā noraidīt.

Spriedumu var pārsūdzēt kasācijas kārtībā 30 dienu laikā no sprieduma sastādīšanas dienas.

Kā sarunā ar aģentūru LETA iepriekš paskaidroja Mamikins, 2009.gada 23.janvārī raidījumā "Bez cenzūras", kuru savulaik vadīja Mamikins, bija aicināti viesi, kas stāstīja par to, kā viņi vērsušies pēc juridiskās palīdzības ''Maskavas namā'', bet tikuši piekrāpti.

Viena no raidījuma dalībniecēm norādīja, ka vērsās pie galvenā jurista - Jofes -, lai pārdotu nekustamo īpašumu, tomēr beigās atklājās, ka iztrūkums bija teju 130 000 eiro. Jofe uzskatīja, ka Mamikins kā žurnālists ir cēlis viņam neslavu, tāpēc pret Mamikinu tika ierosināts kriminālprocess.

Lai arī visas tiesu instances Mamikinu attaisnoja, tiesvedība ilgusi četrus gadus un astoņus mēnešus, tāpēc Mamikins nolēmis vērsties tiesā pret Jofi civiltiesiskā kārtībā, lūdzot no vīrieša piedzīt 10 000 eiro.

Pirmās instances tiesa parlamentārieša prasību apmierināja daļēji, no Jofes piedzenot 800 eiro, bet no Tieslietu ministrijas - 200 eiro. Mamikins tiesas spriedumu nepārsūdzēja, uzsverot, ka "nauda nebija viņa pašmērķis", taču Jofe nolēma tiesvedību turpināt.

Pēc Mamikina teiktā, tiesā piedzītos līdzekļus viņš plāno ziedot kādam labdarības projektam.

Latvijā

Tiesa nolēma prasību apmierināt daļēji un piedzīt no Brunovska par labu Balderim-Sildedzim aizdevumu 4 041 323 eiro un likumiskos nokavējuma procentus 176 979 eiro apmērā, kā arī tiesas izdevumus 37 478 eiro. Kopumā Brunovskim būtu jāsamaksā 4 255 782 eiro, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais