Policija sāk kriminālprocesu par šonakt Rīgā notikušo traģisko ugunsgrēku

© F64

Policija sākusi kriminālprocesu par šonakt Rīgā notikušo traģisko ugunsgrēku, kurā dzīvību zaudēja četri cilvēki, apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Iespējamais ugunsgrēka iemesls varētu būt neizmanīga smēķēšana, pieļauj likumsargi.

Grāvīte arī informēja, ka trīs no mirušajiem jau ir atpazīti, bet ceturtajam nozīmēta ekspertīze.

LETA jau vēstīja, ka traģiskais ugunsgrēks izvēlās šonakt īsi pēc pusnakts, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Dienests saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur ar atklātu liesmu dega otrā stāva dzīvoklis un bēniņi 120 kvadrātmetru platībā. Glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja sešus cilvēkus, bet četri cilvēki ugunsnelaimē gāja bojā.

Palkavniece norādīja, ka šogad kopumā ugunsnelaimēs gājuši bojā 63 cilvēki. Turklāt vairumā gadījumu tās saistāmas tieši ar cilvēku neapdomību, piemēram, neuzmanīgu smēķēšanu telpās, neuzmanīgu sveču dedzināšanu, bojātu apkures ierīču lietošanu vai degtspējīgus priekšmetu novietošanas pie krāsns.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.