KNAB par kukuļošanu lūdz saukt pie kriminālatbildības Munkevicu un Pīrantu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai šā gada maijā sāktā kriminālprocesa materiālus par 5000 latu kukuļa došanu saistībā ar Jūrmalas mēra neuzticības balsojumu 20.maijā plānotajā domes sēdē.

KNAB lūdz sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu un viņa partijas biedru, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu. Abi kopš aizturēšanas atrodas apcietinājumā.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības divas personas pēc Krimināllikuma (KL) 323.panta 2.daļas par kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, ko izdarījušas divas valsts amatpersonas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, nra.lv informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka aizdomās turētie mēģināja nodrošināt viņiem labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka, mēģinot panākt vēlamo lēmuma rezultātu domes balsojumā, vienam deputātam tika nodots kukulis 5 000 latu apmērā.

KL 323.panta 2.daļā paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)