Kučinskis nevēlas kādu no VID vadītāja kandidātiem "politiski nogalināt"

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nav pārliecināts, vai šī valdība amatā apstiprinās jauno Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju, izriet no premjera teiktā intervijā LNT raidījumā "900 sekundes".

Viņš atzina, ka VID ģenerāldirektora atlases komisijas darbs ir nedaudz iekavējies. Premjers patlaban arī neesot informēts, ar kādām sekmēm norit konkursa trešā kārta.

Vienlaikus Kučinskis izteicās, ka "negribas kādu no kandidātiem politiski nogalināt", tāpēc viņam šķietot, ka lēmums par konkrētas personas apstiprināšanu būtu jāpieņem jaunajai valdībai.

Tai pat laikā premjers vēlas sagaidīt nākamo nedēļu, lai saprastu, vai novembrī var gaidīt jauno valdību. "Dabiski, ka Valsts ieņēmumu dienests nevar palikt bez vadītāja," viņš uzsvēra, pieļaujot, ka varbūt tomēr lēmumu būs jāpieņem šai valdībai.

Vienlaikus Kučinskis sacīja, ka ir ļoti apmierināts ar VID Nodokļu pārvaldes direktores un vadītāja pienākumu izpildītājas Daces Pelēkās darbu. Līdz ar to, viņš patlaban nesaskata nekādus apdraudējumus, dienestam strādājot bez pastāvīga vadītāja.

LETA jau ziņoja, ka 22.oktobrī VID ģenerāldirektora atlases komisija nolēma uz konkursa trešo kārtu virzīt trīs pretendentus.

Latvijā

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” viesojās sociologs Aigars Freimanis, kurš komentēja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) nesenos izteikumus par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Freimanis atklāj, ka Auguļa kungam piemīt kāds “politisks netikums” un uzskata, ka šoreiz labklājības ministrs ir "mazliet iebraucis auzās."