Vēl var pagūt novērtēt ministrijas un to iestāžu funkcijas

Vēl tikai līdz pirmdienai, 21.septembrim, visiem interesentiem ir iespēja ielūkoties tīmekļa vietnē http://www.piedaliesreforma.blogspot.com/ un balsojuma veidā novērtēt ministriju un to iestāžu funkcijas.

Valsts pārvaldes reformu dienasgrāmata ar saukli "Piedalies reformā! Ieliec ministrijai atzīmi" klājā nāca 9. septembrī. Līdz šim brīdim dienasgrāmatu apmeklējuši vairāk nekā 6500 apmeklētāju, kas aptaujas un dienasgrāmatas ierakstus skatījuši turpat 18 000 reizes.

Pēc aptaujas noslēguma dati tiks apkopoti un pievienoti līdzās Finanšu ministrijas un Reformu vadības grupas dalībnieku - Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vērtējumam un nodoti valdības izvērtēšanai. Tāpat rezultāti tiks publicēti valsts pārvaldes dienasgrāmatā.

Iedzīvotāji funkciju novērtējumu var veikt pēc identiskiem aprakstiem, iepazīstoties ar funkcijas būtību, pakalpojuma saņēmējiem, cilvēku skaitu, kas nodarbināti funkcijas veikšanai, finansējuma apjomu, kā arī ministriju definētajiem riskiem - kas, viņuprāt, notiktu, ja funkciju samazinātu vai likvidētu pilnībā.

Valsts pārvaldes funkcijas ir jāvērtē piecu baļļu skalā - augstākais vērtējums, piecinieks, nozīmē, ka tā ir valsts pamatfunkcija. Savukārt zemākais vērtējums nulle nozīmē, ka funkciju bez īpašiem riskiem valsts var turpmāk neveikt. Ministrijas izkārtotas alfabēta secībā. Funkciju saturu un skaitu definējušas nozaru ministrijas.

Valsts pārvaldes reformu dienasgrāmata "Piedalies reformā!" ir Valsts kancelejas iniciatīva, lai skaidrotu valsts pārvaldes reformu gaitu un nodrošinātu sabiedrības iesaisti pārvaldes reformās. Dienasgrāmata tiks attīstīta pakāpeniski, izmantojot lietotāju priekšlikumus un komentārus. Dienasgrāmatas izstrādei valsts budžeta nauda nav tērēta - izmantots vien entuziastu darbs un internetā pieejamie bezmaksas rīki.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais