Stiprais vējš pūtīs arī otrdien

© F64

Otrdien Latvijā saglabāsies brāzmains vējš - dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 15-18 metru sekundē, Kolkasragā 22 metrus sekundē, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs apmākušās, Kurzemes rietumos var uzspīdēt saule. Vietām nedaudz īslaicīgi līs un būs dūmaka.

Debesis būs apmākušās, Kurzemes rietumos var uzspīdēt saule. Vietām nedaudz īslaicīgi līs un būs dūmaka.

Maksimālā gaisa temperatūra no +2..+3 grādiem valsts ziemeļaustrumu novados līdz +11..+13 grādiem Kurzemes dienvidrietumos.

Rīgā apmācies laiks, vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē, nokrišņi maz iespējami. Gaisa temperatūra vakarā pakāpsies līdz +7 grādiem.

Ziemeļaustrumos no Latvijas atrodas spēcīgs anticiklons, rietumos - ciklons. Atmosfēras spiediens no 760 dzīvsudraba staba milimetriem Liepājā līdz 770 milimetriem Alūksnē (jūras līmenī).

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais