Pirmdien sinoptiķi sola aukstu vēju un sniegu

Pirmdien Latvijā gaiss iesils vien līdz 0..+5 grādiem un pūtīs auksts austrumu, ziemeļaustrumu vējš, prognozē sinoptiķi.

Debesis lielākoties klās mākoņi, biezāka mākoņu sega būs Latgalē un Sēlijā, kur gaidāms sniegs un neliels lietus. Ceļi vietām var būt slideni.

Vēja ātrums brāzmās sasniegs 11-16 metru sekundēVēja ātrums brāzmās sasniegs 11-16 metru sekundē, Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Debesis lielākoties klās mākoņi, biezāka mākoņu sega būs Latgalē un Sēlijā, kur gaidāms sniegs un neliels lietus. Ceļi vietām var būt slideni.

Rīgā pirmdien nav gaidāmi nokrišņi, vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē un gaiss iesils līdz +3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidu mala un siltā atmosfēras fronte, kas pietuvojusies no dienvidiem. Gaisa spiediens 768-772 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais