Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Veselības ministrijā notikušas plašas izmaiņas vadītāju līmenī

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Kopš Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta vadītājs Ēriks Miķītis atteicās no viņam piedāvātās rotācijas uz Nacionālo veselības dienestu (NVD) un aizgāja no darba, kā arī darbu mainīja bijusī viņa vietniece Biruta Kleina, ministrijā notikušas plašas izmaiņas vadītāju līmenī.

Kā aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāve Anna Strapcāne, VM Veselības aprūpes departamenta vadītāja amatā no šī gada 1.oktobra iecelta Līga Šerna, kura iepriekš vadīja Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamentu. Savukārt Veselības aprūpes departamenta direktores vietniece no 1.oktobra ir Antra Valdmane, kura iepriekš vadīja Veselības aprūpes departamenta Ārstniecības kvalitātes nodaļu.

Valdmane no 1.oktobra ir ne tikai Veselības aprūpes departamenta direktores vietniece, bet pārrauga arī Ārstniecības kvalitātes nodaļas darbu.

Savukārt ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktora pienākumus no 1.oktobra pilda Aleksandrs Takašovs.

Kā vēstīja laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze", VM palikusi bez Veselības aprūpes departamenta vadītāja, jo Miķītim piedāvāta rotācija uz NVD, taču viņš tam nav piekritis un aizgājis no darba valsts pārvaldē. Turklāt vasarā strādāt uz Aizsardzības ministriju aizgājusi bijusī viņa vietniece Kleina. Tā bijusi viņas pašas iniciatīva.

Kā ziņots, VM valsts sekretārs Aivars Lapiņš "aizrotēts" uz NVD direktora vietnieka amatu. Lapiņa vietniece Daina Mūrmane-Umbraško tiek iecelta par valsts sekretāra pienākumu izpildītāju, bet jaunais valsts sekretārs būs jāizvēlas jaunajam veselības ministram.