Sestdien visā Latvijā gaidāms lietus, dažviet pērkona negaiss un pat sniegs

© F64

Sestdien Latvijas lielākajā daļā turpinās līt, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, dažviet Ziemeļvidzemē vēl snigs, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra būs +6..+10 grādi...

Dienas otrajā pusē, sākot no valsts dienvidrietumiem, debesis brīžiem skaidrosies.

Dienvidaustrumu vēju nomainīs dienvidrietumu vējš, brāzmās tas pūtīs līdz 9-14 metriem sekundē. Dienvidkurzemes piekrastē iespējamas rietumu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs +6..+10 grādi, par kādu grādu vēsāks laiks saglabāsies Vidzemes galējos ziemeļos.

Rīgā gaidāms lietus, vējš mēreni pūtīs no dienvidu puses un gaiss iesils līdz +8..+9 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrs atrodas Baltijas jūrā pie Kurzemes. Atmosfēras spiediens Kurzemē pazeminājies līdz 743-746 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais