Liepājas un Ventspils slimnīcas noslēdz sadarbības līgumu

Liepājas un Ventspils slimnīcu vadība šodien parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz uzlabot kvalificētas medicīniskās palīdzības pieejamību Kurzemes reģiona iedzīvotājiem.

Ventspils un Liepājas slimnīcas ir vienīgās reģionālās daudzprofilu slimnīcas Kurzemē, un ar šo sadarbības līgumu tās nodrošinās Kurzemes reģiona iedzīvotājiem - arī no attālākajiem novadiem - pieejamu un kvalitatīvu medicīnisko palīdzību un aprūpi, uzsvēra abu slimnīcu vadība.

Slimnīcas sadarbosies sistemātiskā diennakts stacionāro un ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā, koordinēs pacientu hospitalizāciju, piemēram, piedāvājot grūtniecēm, it īpaši no attālākiem novadiem, iestāties slimnīcā jau dažas dienas pirms dzemdībām, lai nebūtu bažas, ka attāluma dēļ topošā māmiņa nepagūst aizbraukt līdz slimnīcai un bērniņu laiž pasaulē, vēl esot ceļā, skaidro Ventspils slimnīcā.

Slimnīcas sadarbosies arī citu medicīnisko pakalpojumu sniegšanas jomā - gadījumos, kad sadarbība nepieciešama ārstu speciālistu atvaļinājuma vai slimības laikā. Tāpat sadarbība tiks īstenota, veicot kopīgus iepirkumus, operatīvi nodrošinot asins un asins preparātu transportēšanu u.tml.

Tā kā katra slimnīca ir specializējusies arī pacientu ārstēšanā atsevišķos profilos, tad slimnīcas savstarpēji apņemas nodrošināt neatliekamo palīdzību, speciālistu konsultācijas un nepieciešamības gadījumā stacionāro palīdzību otras slimnīcas pacientiem.

Ventspils slimnīca apņemas nodrošināt palīdzību tiem Liepājas slimnīcas nosūtītajiem pacientiem, kuriem nepieciešama medicīniskā aprūpe acu, ausu, kakla un deguna slimību ārstēšanā, kā arī hemodialīzes pakalpojumu sniegšanā tūristiem, piemēram, ja liepājnieks ir devies ekskursijā vai pie tuviniekiem Ventspilī, viņam hemodialīze būs nodrošināta Ventspils slimnīcā, un otrādi.

Savukārt Liepājas slimnīca nodrošinās palīdzību Ventspils slimnīcas nosūtītajiem pacientiem šādos profilos - jaundzimušajiem medicīnisko palīdzību neonatoloģijas centrā, kardioloģiskajiem pacientiem ar attiecīgām medicīniskajām indikācijām invazīvās kardioloģijas centrā, psihiatrijā, narkoloģijā un hemodialīzes pakalpojumu sniegšanā tūristiem.