Sinoptiķi sola, ka pirmdiena būs lietaina

© F64

Pirmdien Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, palaikam gaidāms neliels līdz mērens lietus, prognozē sinoptiķi.

Pēcpusdienā un vakarā, sākot no valsts ziemeļrietumiem, lietus mitēsies un mākoņu kļūs mazāk. Latgalē lietus ieradīsies pēcpusdienā un vakarā.

Pēcpusdienā un vakarā, sākot no valsts ziemeļrietumiem, lietus mitēsies un mākoņu kļūs mazāk. Latgalē lietus ieradīsies pēcpusdienā un vakarā.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 8-13 metriem sekundē, stiprākas brāzmas saglabāsies vietām piekrastē. Valsts rietumu un centrālajā daļā vējš iegriezīsies no rietumiem.

Maksimālā gaisa temperatūra +7..+9 grādi austrumu un dienvidaustrumu novados un +9..+13 grādi pārējā valstī. Līdz ar to pirmdiena var izrādīties nedēļas siltākā diena.

Rīgā gaidāms lietus, vakarā laiks skaidrosies. Gaiss iesils līdz +12 grādiem, brāzmainu dienvidrietumu vēju nomainīs nedaudz lēnāks rietumu vējš.

Latviju šķērso siltā un aukstā atmosfēras fronte, gaisa spiediens pazeminājies līdz 760-765 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais