Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

CILVĒKSTĀSTS: Sigita un Renārs – kopā gan mājās, gan reisā

© Ekrānšāviņš no video

Kravas auto vadītāja profesija darba specifikas dēļ vēsturiski tiek uzskatīta par īstenu vīrieša arodu. Tomēr gada balvas “Drošākais uzņēmuma autoparks” ietvaros eksperti pārliecinājušies, ka rūpīgi izstrādāta apmācību programma, izcila zināšanu pasniegšana un mūsdienīgs skatījums var mainīt arī šo ierasto lietu kārtību. SIA “Kurbads un Ko” jau trīs gadus pie kravas autovedēja stūres strādā Sigita Jakobsone. Viņu uz karjeras maiņu iedvesmojis vīrs, kurš tajā pašā uzņēmumā par šoferi strādā jau 14 gadus. Sigita atzīst, ka kravas auto vadīšanā ar autovadītāja tiesībām vien nepietiek - ceļš līdz pirmajam reisam prasījis papildu mācības, gan lasot apmācību grāmatu, gan apgūstot praktiskas iemaņas.

Uzņēmuma autovadītāji Sigita un Renārs Jakobsoni ir dzīvesbiedri. Renārs SIA “Kurbads un Ko” strādā jau 14 gadus, Sigita - 3 gadus.

“Kad sāku strādāt “Kurbadā”, pirmajā reisā Renārs stūrēja, es lasīju grāmatu, lai vispār saprastu, kas ir autovedējs, ko nozīmē kravas stiprināšana. Kad esi iepazinies ar grāmatas saturu, tikai tad vari ķerties pie praktisko iemaņu apgūšanas,” savu darba gaitu sākumu uzņēmumā atceras Sigita Jakobsone.

Viņa ir pirmā un vienīgā sieviete uzņēmumā “Kurbads”, kas vada autovedēju. Ceļš līdz autovedēja stūrei ir bijis gana garš. “Tas nav tā, ka pa taisno no autoskolas vari nākt strādāt. Tiesības vēl neko nenozīmē. Apmācības ilgst apmēram mēnesi, līdz jaunais šoferis tiek pie braukšanas. Un arī pieredzējušiem šoferiem regulāri ir zināšanu pārbaudes,” stāsta Sigita.