Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Tranšejā nogrūstot zemei, smagi cietis jauns vīrietis

© Publicitātes foto

Šodien Austrumu slimnīcā ar helikopteru tika nogādāts jauns puisis no Rēzeknes novada, kurš bija guvis ļoti smagas, dzīvībai bīstamas traumas, notiekot negadījumam darbā.

Veicot darbus tranšejā, vīrietim bija uzgruvis virsū zemes blāķis, kā rezultātā viņš bija guvis smagas krūšukurvja, plaušu un iegurņa traumas.

Vīrieša stāvoklis bija ļoti smags, tāpēc viņu nebija iespējams transportēt ar sauszemes transportu un tika piesaistīts NBS helikopters.

Pacienta transportēšanā un dzīvības glābšanā piedalījās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas anesteziologs reanimatologs Oļegs Šuba, torakālie ķirurgi Ints Siliņš un Ilze Ruice, bronhologs Pēteris Juris Lejnieks, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Specializētās medicīnas centra speciālisti un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri.

Kā pastāstīja Oļegs Šuba, vīrieša stāvoklis bija ļoti smags, tāpēc viņu nebija iespējams transportēt ar sauszemes transportu un tika piesaistīts NBS helikopters. Pašlaik vīrietis atrodas Austrumu slimnīcas reanimācijas nodaļā, un viņa stāvoklis joprojām ir smags.