Bezmaksas dekoderiem piesakās 1000 klientu

© f64

Lai atvieglotu pāreju uz ciparu apraidi tiem iedzīvotājiem, kuri uzreiz nevar atvēlēt 39 latus ciparu apraides signāla uztvērēja jeb dekodera iegādei, Lattelecom izstrādājis piedāvājumu dekoderu saņemt lietošanā bez maksas. Šo piedāvājumu var izmantot, slēdzot uz trim gadiem līgumu par kādu no Virszemes TV maksas pakām. Nedēļas laikā šo iespēju izmantojuši jau vairāk nekā 1000 klientu.

"Šobrīd, kad analogā apraide visā valstī ir izslēgta, izvēles priekšā ir tie cilvēki, kas pārslēgšanos uz ciparu TV atlika uz pēdējo brīdi. Aptaujas liecina, ka daļai cilvēku tieši pirmais maksājums par dekoderu ir barjera, vienlaikus viņi labprāt izmantotu iespēju par nelielu ikmēneša samaksu skatīties arī papildus maksas kanālus. Tieši tādēļ esam sagatavojuši iedzīvotājiem ērtu un ekonomiski pieejamu risinājumu, kā nepalikt bez televīzijas arī turpmāk un – gluži pretēji – atklāt jaunas informācijas un izklaides iespējas," Neatkarīgajai skaidro Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Piedāvājums slēgt līgumu uz trim gadiem un saņemt bezmaksas dekoderu būs pieejams līdz 18. jūlijam, un to piedāvā tikai Lattelecom, tādēļ visērtāk par šo pakalpojumu interesēties, zvanot uz klientu servisa tālruni 177, vai interneta mājaslapā. "Pēc pieteikuma noformēšanas kurjers dekoderu un viedkarti maksas kanālu skatīšanai piegādās līdz pat mājām. Pakalpojumu noformēt varēs arī Lattelecom veikalos un pakalpojumu demonstrācijas zālēs visā Latvijā," Neatkarīgajai stāsta Lattelecom televīzijas pakalpojuma vadītājs Arvils Kupris.

Jaunajiem klientiem, kuri līdz šim nav abonējuši kādu no pakalpojumiem un nav uzņēmuma datubāzē, akcijas laikā piesakot šo pakalpojumu kādā no veikaliem, būs jāiemaksā 20 latu liels drošības avanss, kas turpmāko mēnešu laikā tiks izmantots pakalpojuma ikmēneša rēķina apmaksai.

Kopumā līdz šim brīdim tirgū realizēti vairāk nekā 240 000 uztverošo ierīču – dekoderu un televizoru ar jau iebūvētiem dekoderiem.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka iepriekšējā analogā apraide tika pārtraukta 1. jūnijā un iedzīvotājiem, lai turpmāk bez maksas skatītos TV, bija jāiegādājas dekoders. Taču tie, kuri bija gatavi maksāt par bezmaksas nacionālo TV kanālu (LTV1, LTV7, LNT un TV3) un papildus citiem retranslētiem kanāliem, varēja izdarīt izvēli starp satelīta vai kabeļtelevīzijām.

"Pāreja uz zemes ciparu televīzijas apraidi Latvijas skatītājiem dod iespēju saņemt kvalitatīvāku pakalpojumu – labāku attēla kvalitāti un lielāku uztveršanas teritoriju, jo Virszemes TV ir pieejama 99 procentiem valsts teritorijas. Būtisks ieguvums, pārejot uz ciparu apraidi, ir uztveramo programmu skaita palielināšanās," uzskaita Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais