Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Vairums iedzīvotāju pārliecināti, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli, rāda aptauja

© Oksana Džadana, F64 Photo Agency

Vairums Latvijas iedzīvotāju pārliecināti, ka kopumā valdība nerespektē sabiedrības viedokli, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Septembrī iedzīvotājiem tika lūgts izteikt savu attieksmi pret apgalvojumu, ka kopumā valdība respektē sabiedrības viedokli. 80% iedzīvotāju šim apgalvojumam kopumā nepiekrita - 41% tam drīzāk nepiekrita, bet vēl 39% - pilnībā nepiekrita.

Salīdzinoši ar pagājušā gada septembrī veikto aptauju rezultāts kopumā nav mainījies. Arī tad 80% iedzīvotāju nepiekrita minētajam apgalvojumam. Šogad gan par trīs procentpunktiem samazinājies to skaits, kas tam drīzāk nepiekrīt, par trim procentpunktiem palielinoties to skaitam, kas nepiekrīt pilnībā.

Tikmēr 14% uzskata, ka valdība respektē sabiedrības viedokli, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada. Savukārt 5% iedzīvotāju bija grūtības sniegt konkrētu vērtējumu šajā jautājumā.

Viskategoriskākā attieksme novērota 2009.gadā, kad 57% aptaujāto bija pilnībā pārliecināti, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli. Togad arī mazākais iedzīvotāju īpatsvars - tikai septiņi procenti - uzskatīja, ka valdība kopumā respektē sabiedrības viedokli.