Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Ceturtdiena solās būt pēdējā siltā diena šogad

© EPA/ SCANPIX

Ceturtdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +14..+19 grādiem, vietām pārspējot 18.oktobra siltuma rekordu, prognozē sinoptiķi.

Jauni siltuma rekordi gaidāmi astoto un pēdējo dienu pēc kārtas.

Jauni siltuma rekordi gaidāmi astoto un pēdējo dienu pēc kārtas. Pārspēto temperatūras rekordu skaits šomēnes Latvijā ir lielākais kopš 2015.gada decembra. Šogad kopumā jau teju 50 dienās valstī laboti siltuma rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ceturtdien gaidāms neliels mākoņu daudzums, kas Kurzemē un pievakarē arī valsts centrālajā daļā palielināsies. Nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, Kurzemē iegriezīsies rietumu vējš.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, vakarā - mākoņainas debesis, bez būtiskiem nokrišņiem. Lēns līdz mērens dienvidu vējš vakarā pāries rietumu vējā. Maksimālā gaisa temperatūra būs +18 grādu.

No ziemeļrietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte, kas Latviju šķērsos naktī uz piektdienu, līdz ar to nākamās dienas būs vēsākas. Atmosfēras spiediens 764-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.