Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Runājiet! Neatkarīgā klausās: Visu labu valdībai!

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

"Neatkarīgās" lasītāju zvani.

Saldus Roberts: uzskatu, ka Saskaņa jāņem valdībā vai pat tai jāveido valdība, citādi tie jampampiņi strīķisti iedomājušies, ka ir milzīgi vareni un veidos valdību, kā paši vien grib, kad nekas nav norunāts. Esmu vīlies vēlēšanu iznākumā - ej vai neej vēlēt, tik un tā vieni un tie paši vēzīši ar vienu un to pašu politiku. Saskaņa jau vairākus gadus valda Rīgā, jā, varbūt arī kaut ko pagrābjas, bet tik liela izzagšana nenotiek kā laikā, kad domi vadīja latviskās partijas, Ārgalis un Co. Un kādas vēl runas par demokrātiju, ja neņem vēlēšanu uzvarētājus valdībā, bet par to kaismīgi runā kontekstā ar amatpersonu atklātu ievēlēšanu. Sviests, tieši otrādi - tā mazina demokrātiju!

Pensionāre no Talsu rajona Marija: esmu aizkustināta par jauko jubilejas raidījumu 75 jautājumi Uldim Dumpim Latvijas Televīzijā. Katrs var apskaust šādu personību un to, kā viņa jaukā, lielā ģimene saticīgi sadzīvo četrās paaudzēs. Viss redzētais un dzirdētais vedina uz pārdomām, it sevišķi pašreizējā Latvijas situācijā. Vai grūti saprast, ka sekmīgas valsts pamatšūniņa ir ģimene? Tādēļ veiksmīgas ģimenes ir jāceļ saulītē un jāatbalsta. Visu labu valdībai!

Pensionēta skolotāja: ierosinu no vidusskolas obligāto priekšmetu saraksta izņemt esošo matemātiku, jo tā nav parastiem prātiem saprotama. Tā vietā jauniešiem vajadzētu apgūt pieklājības etiķeti un vidusskolu absolvēt pēc 11. klases, ļaujot jauniešiem pēc 18 gadiem jau stāties darba tirgū, bet maziem bērniem - izbaudīt bērnību.

Augstākās izglītības zemās kvalitātes iemeslus savukārt atklājis kāds vīrietis, kas nevēlējās atklāt savu vārdu. Viņš uzskata, ka Latvijā ir pārlieku daudz augstākās izglītības mācību iestāžu, bet pasniedzējiem pārāk mazas algas. Tādēļ tie spiesti pasniegt vairākās mācību iestādēs, bet no tā cieš pasniegto mācību kursu kvalitāte. «Ar tiem pasniedzējiem ir tāpat kā ar dakteriem - viņiem jābraukā apkārt, jābūt pasniedzējiem divās, trijās vai pat četrās augstskolās, un tieši tādēļ mums tas izglītības reitings ir gaužām bēdīgs. Tas praktiski nav iespējams, bet citādāk būtu, ja viņš būtu vienā vietā un strādātu pēc labākās sirdsapziņas,» prāto lasītājs.