Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Ādažos militāro karjeru sāk vairāk nekā 50 karavīru

© F64

Vairāk nekā 50 karavīru šodien sāks dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, informēja Aizsardzības ministrijā.

Lai kļūtu par kareivi, kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kas ieguvis vismaz pamatizglītību un ir vecumā no 18 līdz 40 gadiem.

Viņu dienests sāksies ar kareivja profesijas pamatiemaņu apgūšanu Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē. Šogad jau 12.militārās pamatapmācības kursā viņi iegūs pamatiemaņas individuālās apmācības līmenī, apgūstot tādus priekšmetus kā ieroču apmācība, šaušanas apmācība, normatīvie akti, lauka kaujas iemaņas, topogrāfija, orientēšanās, sakaru apmācība, psiholoģija, ierindas apmācība, fiziskā sagatavošana un medicīna, tostarp, paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanas apmācība. Savukārt kolektīvajā apmācībā, kas sāksies pēc karavīra zvēresta došanas, viņi galvenokārt apgūs lauka kaujas iemaņas nodaļas līmenī.

Kareivja profesiju, kas ir arī militārās karjeras sākumposms, apgūst Kājnieku skolā Alūksnē vai Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos. Lai kļūtu par kareivi, kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kas ieguvis vismaz pamatizglītību un ir vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Pēc pamatiemaņu apgūšanas militārais dienests turpināsies, izvēlētājā vienībā apgūstot iemaņas specialitātē un turpinot kolektīvo apmācību.

Bruņotie spēki aicina pieteikties dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus.

Militārā karjera ir stabilitāte, bezmaksas apmācība specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbs komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos, karjeras izaugsme, konkurētspējīgs atalgojums, sākot no 850 eiro pēc nodokļu nomaksas, un plašas sociālās garantijas, tostarp valsts apmaksāta veselības aprūpe un garantēta izdienas pensija, kas var sasniegt līdz pat 80% apmēru no saņemtā atalgojuma.