Dombrovskis izsakata pateicību LTV darbiniekiem, kuri Garkalnē aizturēja agresīvo šoferi

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis šodien nosūtīja pateicības rakstus Latvijas televīzijas darbiniekiem Omāram Ivanovam un Normundam Pavlovskim par pilsonisku atbildību, drosmi un pašaizliedzību, 27.jūnijā aizturot smaga ceļu satiksmes negadījuma izraisītāju uz Vidzemes šosejas.

"Šie cilvēki ir pelnījuši atzinību gan par to, ka aizturēja likumpārkāpēju, gan par to, ka ar savu pilsoniskās atbildības piemēru sabiedrībai apliecināja, cik nozīmīga un izšķiroša ir katra indivīda loma situācijās, kad jāvēršas pret klaju likuma ignorēšanu un jāaizstāv citu līdzpilsoņu tiesības," vērtējot abu Latvijas televīzijas darbinieku rīcību, atzīst Ministru prezidents.

nra.lv jau ziņoja, ka svētdien uz Vidzemes šosejas ceļu policistu radars netālu no dzelzceļa pārvada pie Garkalnes kādai automašīnai "Opel" fiksēja ātrumu 157 kilometri stundā (km/h). Uz policistu pieprasījumu apstāties autovadītājs nereaģēja un turpināja traukties Rīgas virzienā, teju divreiz pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, kas uz Latvijas ceļiem ir 90 km/h. Pēc tam spēkrats avarēja, ietriecoties priekšā braucošā automašīnā, kurā atradās arī divi bērni.

Latvijā

Aizsardzības ministrijas AM parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalība sestdien notikušajā Palestīnas civiliedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā jāvērtē aizsardzības ministram Andrim Sprūdam (P), uzskata valdošās politiskās koalīcijas partneri no "Jaunās vienotības" (JV) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Svarīgākais