Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"KPV LV" tiksies ar "Saskaņu"

© F64

Šodien notiks partijas "KPV LV" tikšanās ar Jauno konservatīvo partiju (JKP), kā arī "KPV LV" sarunas par darbu parlamentā ar partiju "Saskaņa".

"KPV LV" norādījusi, ka tikšanās ar "Saskaņu" nenotiks kontekstā ar valdības veidošanas sarunām, bet gan, lai apspriestu darāmos darbus parlamentā.

"KPV LV" un JKP tikšanās notiks plkst.13 "KPV LV" birojā, Matīsa ielā 38a-9, 5.stāvā.

"KPV LV" norādījusi, ka tikšanās ar "Saskaņu" nenotiks kontekstā ar valdības veidošanas sarunām, bet gan, lai apspriestu darāmos darbus parlamentā. Tikšanās ar "Saskaņu" notiks plkst.11 "Saskaņas" birojā Spīķeros.

Kā ziņots, valdības veidošanā iniciatīvu uzņēmušās JKP un "KPV LV". JKP piektdien paziņoja, ka piedāvā veidot piecu partiju koalīciju, kurā kopā ar to iekļautos "KPV LV", JKP, partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un partiju apvienība "Jaunā Vienotība" (JV). Līdz ar to opozīcijā paliktu Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Saskaņa".

JKP arī izteica piedāvājumu "KPV LV", AP, VL-TB/LNNK un JV par amatu sadalījumu valdībā.

Savukārt AP paziņojusi, ka nepieņems JKP piedāvāto valdības modeli, jo nav vienošanās par darāmajiem darbiem. Vienlaikus AP rosinās sākt sarunas starp sešām partijām par darāmajiem darbiem, uzsvēra Pūce. Politiskais spēks sarunas par paveicamo plāno sākt ar partiju "KPV LV", JKP, VL-TB/LNNK, ZZS un JV. Proti, ar visām Saeimā iekļuvušajām partijām, izņemot "Saskaņu".