Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Labo laikapstākļu ietekmē VUGD aicina atpūtniekus neaizmirst par drošību

© f64

Līdz ar atvasaras iestāšanos šajās brīvdienās, glābēji aicina zelta rudens baudītājus, kā arī sēņotājus un ogotājus neaizmirst par drošību, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Iedzīvotājus, kuri plāno doties ārpus mājas, lai atrastu šī gada pēdējās sēnes un ogas, VUGD aicina neaizmirst par drošību un ņemt līdzi pilnībā uzlādētu telefonu, sekot līdzi savai atrašanās vietai, bet apmaldīšanās gadījumā nekavējoties zvanīt 112.

Glābēji aicina meža velšu meklētājus ģērbt košas krāsas apģērbu un ņemt līdzi ūdens pudeli un nelielus ēdiena krājumus. Iedzīvotājiem, kuri ikdienā lieto medikamentus, noteikti tie jāņem līdzi arī dodoties pie dabas.

Tāpat, jau pirms došanās mežā, VUGD aicina palūkoties visapkārt un iegaumēt zīmīgākās norādes - dzelzceļu, ceļus, zīmīgus kokus vai dabas objektus, kas var būt labi orientieri apmaldīšanās gadījumā vai arī var palīdzēt glābējiem meklēšanas darbos.

Turklāt sēņojot vai ogojot, ieteicams ik pa laikam palūkoties apkārt un iegaumējiet lietas, kas apmaldīšanās gadījumā palīdzēs glābējiem saprast, kā pa mežu esiet pārvietojies un kur atrodaties.

Apmaldīšanās gadījumā glābēji aicina saglabāt mieru un zvanīt pa tālruni 112.