Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Radio darbinieki neizpratnē par lēmumu prēmēt valdi jostas savilkšanas laikos

© Pexels

Latvijas Radio darbinieki ir neizpratnē par Nacionālās elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu prēmēt VSIA "Latvijas Radio" valdi, ņemot vērā mēģinājumus ietaupīt līdzekļus, pastāstīja arodbiedrības vadītāja Mudīte Paegle.

Paegle pastāstīja, ka ir saņemta informācija par to, ka Latvija Radio ir nepietiekami naudas līdzekļi un tiek mēģināts tos taupīt. Vienlaikus, sazinoties ar NEPLP, Paegle noskaidroja, ka prēmijas Latvijas Radio valdei plānots izmaksāt no Latvijas Radio budžeta.

"Saņemta informācija par taupību, bet tajā pašā laikā valdes locekļiem par 18% palielināta alga. Cilvēki ir neizpratnē, jo mums nav skaidrojuma. NEPLP loceklis Ivars Āboliņš sacīja, ka prēmijas tiks maksātas no Latvijas Radio līdzekļiem, kas nozīmē, ka līdzekļu apmērs būs vēl mazāks," sacīja Paegle.

Plānots, ka kārtējā struktūrdaļu vadītāju sapulcē Latvijas Radio valdei tiks vaicāts par radio finanšu stāvokli.

Vienlaikus Paegle norādīja, ka Latvijas Radio valde rosinājusi pārskatīt koplīgumu, taupības nolūkā samazinot virkni punktu, kas ir par labu darbiniekiem, proti, plānots samazināt sociālās garantijas. "Koplīgumā ir daudzas sociālās garantijas pabalstu veidā, atlaišanas pabalsti un daudzi citi," pastāstīja arodbiedrības vadītāja. Paegle gan neatklāja, par kādu sociālo garantiju samazināšanu konkrēti ir runa, jo pagaidām tas ir "darba variants".

Kā ziņots, NEPLP lēmusi VSIA "Latvijas Radio" valdei par darbu 2017.gadā piešķirt prēmijas, turpretī VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valde prēmijas nesaņems, par šādu lēmumu pēc sabiedrisko mediju darbības izvērtēšanas aģentūru LETA informēja padomē.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, LTV 2017.gadu noslēdza ar 18,32 miljonu eiro apgrozījumu pretstatā 17,67 miljonu eiro apgrozījumam 2016.gadā. Savukārt LTV zaudējumi no 7447 eiro 2016.gadā pieauga līdz 233 056 eiro pagājušajā gadā.

Latvijas Radio 2017.gadu noslēdza ar 9,17 miljonu eiro apgrozījumu pretstatā 8,59 miljoniem eiro 2016.gadā. Savukārt Latvijas Radio zaudējumi pieauga no 120 422 eiro 2016.gadā līdz 174 301 eiro pērn.